На Хмельниччині вчергове обговорили реконструкцію Хмельницького аеропорту

Подальшу перспективу Хмельницького аеропорту обговорювали у відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації

428

Зокрема, розглянули проєктно‒ кошторисну документацію«Реконструкція аеродромного комплексу КП «Аеропорт Хмельницький» з подовженням штучної злітно-посадкової смуги на 500 м».

Як повідомили в ОДА, відповідно до проєкту реконструююють штучну злітно‒посадкову смугу довжиною 2200 м. Також проведуть водовідведення, реконструюють існуючий перон для експлуатації повітряних суден кодової літери «С».  У планах побудова двох з’єднувальних руліжних доріжок, периметрової огорожі з охоронною сигналізацією, аварійно-рятувальної станції, світлосигнальне обладнання тощо.

Загалом,вартість проєктно-кошторисної документації становить 9 мільйонів 930 тисяч гривень.

Головний архітектор Хмельниччини зазначила, що проєкт відповідає  схемам планування як території Хмельниччини, так і території  Хмельницького району. Тому летовище матиме значний потенціал розвитку для пасажирських , внутрішніх та вантажних аваперевезень. Тому проєкт потребує подальшої підтримки.

А за словами директора КП «Аеропорт Хмельницький» Валерія Сороки, перспективою розвитку аеропорту є створення вантажного вузла з використанням усіх видів транспорту. Крім того, на його думку,  головними конкурентними перевагами є збережена інфраструктура та можливість використання аеропорту в нових інвестиційних проєктах з мінімальними вкладеннями.

Отож, розроблену проєктно-кошторисну документацію було схвалено. Також вирішили обмежити будь-яке будівництво на приаеродромній території у зоні впливу та  повернути у комунальну власність розданих до 8 гектарів земель аеропорту. Крім того, відповідно до рішення комісії, буде  проведено обласний конкурс «Реконструкція Аеровокзалу – основної споруди пасажирського комплексу «Аеропорту Хмельницький».

 

" " " "