На Полонщині під час збирання грибів загубився чоловік꞉ шукали поліцейські

Сезон збирання ягід і грибів здавна є найбільш улюбленим серед жителів області

504

Звичайно, «тихе полювання» і прогулянка лісом не можуть не приносити насолоду. Однак, досить часто під час таких прогулянок у лісах можуть заблукати люди.

Такий випадок трапився вчора, 26 серпня, на Полонщині. До правоохоронців звернувся 67-річний полончанин. Чоловік вирушив на «тихе полювання», однак втратив орієнтири і зрозумів, що заблукав. Часу гаяти він не став, а одразу ж зателефонував до поліції та повідомив про оказію, повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

На пошуки полончанина вирушила група реагування патрульної поліції та поліцейський офіцер громади. Також попросили долучитися до пошуків заблукалого і місцевого лісничого.

Правоохоронці, пересуваючись на автомобілі «Рено Дастер», який характеризується підвищеною прохідністю, заїхали углиб лісу. Вони постійно перебували на звꞌязку з чоловіком. Декілька годин пошуків  дали результат. Пенсіонер вийшов до поліцейських, почувши сигнали автомобіля та побачивши проблискові маячки. Чоловік був цілим та неушкоджним та ще й назбирав відро грибів.

Історія полонського блукальця закінчилася щасливо. А ось усіх інших грибників у поліції настійливо просять ніколи не ходити до лісу наодинці, перед тим, як іти по гриби обовꞌязково попередити рідних та знайомих про свій маршрут та приблизний час повернення, крім того, слід обовꞌязково зарядити мобільний телефон, аби у разі потреби можна було подзвонити в екстрені служби та повідомити про своє місце знаходження.

Крім того, бажано одягати свтле вбрання, адже так заблукалого легше помітити. У разі, втрати орієнтирів та розуміння ,що заблуукали не варто панікувати та гаяти час на самостійні пошуки. Необхідно якнайшвидше повідомити про випадок за телефоном 101 чи 102 і надати якомогабільше інформації про своє місцеперебування.

 

" " " "