«Спіймали на гарячому» : на Хмельниччині затримали паліїв

Настала осінь, а разом із нею і сезон прибирань та фінішу польових робіт

470

У декого осінь асоціюється із сильною задимленістю, яка стоїть довкола через спалювання залишків сухої рослинності , а в селах області ще й через спалювання бадилля картоплі.

Хоча за це передбачено чималі штрафи та все ж не всі звертають на це увагу та продовжують робити своє. Це й підтвердили події тижня, який минає. Протягом тижня екологи проводили рейдові перевірки , під час яких виявили чергових паліїв. Так у селі Слобідка Рахнівська , що у Камꞌянець‒Подільському районі, місцева мешканка палила гілля та суху траву, а в селі Шумівці, що входить до Розсошанської ТГ, «на гарячому» спіймали ще одного правопорушника. На обох.ю відповідно до ч. 1 ст. 77‒1 КУпАП, складено протоколи. Отож , на порушників чекає солідний штраф, який відповідно до вище названої статті для громадян становить від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та від 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

У Держекоінспекції вкотре звертаються до громадян із проханням не спалювати суху рослинність та не забруднювати довкілля. Адже це допоможе захистити і природу, і уникнути адміністративної відповідальності.

 

" " " "