У деяких громадських закладах Кам’янця-Подільського встановили «розумні» водоміри

У Кам’янці-Подільському комунальне підприємство реалізувало проєкт автоматизованого збору , обліку та обробки даних з лічильників води

984

Відтепер  пꞌятдесят пꞌять підприємців із Камꞌянця−Подільського, заклади яких споживають значні обсягти води, будуть оснащені розумними водомірами. Це, зокрема, автомийки, кафе, ресторани та інші подібні заклади, повідомляє ” Хмельницький Інсайд” з посиланням на «Міськтепловоденергія».

Ці смарт−пристрої працюють за технологією NB-IoT, повідомляють у КП «Міськтепловоденергія». Водоміри, зібравши дані про обсяг споживання води, зчитують показники, та, сформувавши архів даних, передають їх на обробку на сервер підприємства. А вже там  формуватимуть рахунки споживачам.

Нова технологія не лише автоматизує збір даних і формуватиме рахунки споживачам, а й  фіксуватиме онлайн і в архів пристрою будь−яке несанкціоноване втручання, вплив магнітного поля та відсутність води у мережі.

Також у місті реалізують програму «Встановлення загальнобудинкових засобів обліку витрат та регулювання споживання води з дистанційною передачею даних». Її було прийнято  на 14 сесії міської ради. У комунальному підприємстві Камꞌянця –Подільського вважають, що завдяки  реалізації  проєкту, вдасться зекономити матеріальні та трудові ресурси підприємства та підвищити умови комфортного проживання мешканців  міста.

" " " "