У Хмельницькому продовжує працювати інспекція з паркування

Свою роботу інспектори почали з 21 липня

716

Перед початком роботи інспекторів було проведено онлайн‒опитування хмельничан. Понад 57% хмельничан, які  взяли в ньому участь, підтримали ідею створення інспекції. До  1 вересня, інспектори проводили розꞌяснювальну роботу. Зафіксувавши порушенн, вони залишали повідомлення з попередженням на лобовому склі автівок порушників паркування.

А ось уже з 1 вересня  вони  стали оформляти адміністративні постанови, відповідно до яких слід сплатити штраф. Від початку винесення постанов інспекторами з паркування ( з  1 вересня 2021 року) і до 20 жовтня, було винесено 665 постанов про адміністративне стягнення. З них сплачено 464 постанови, розповіли у Хмельницькій міській раді.

Також інспектори з паркування управління транспорту та звꞌязку мають право розглядати  справи про адміністративні правопорушення , передбачені частинами першою, третьою і сьомою статті 122, частинами першою, другою та восьмою статті 1521 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, від імені виконавчого комітету  інспектори з паркування мають право накладати адміністративні стягнення.

Порушники правил паркування мають право сплатити 50 відсотків розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вчинення відповідного правопорушення, що вважатиметься виконанням адміністративного стягнення у повному обсязі.

Проте, все ж водіям слід дотримуватися ПДР та відповідально ставитися до своїх обовꞌязків

 

" " " "