У Хмельницькому прощаються із Героєм України Олександром Петраківським

Серце Героя зупинилося 29 серпня цього року

854

33−річний підполковник Олександр Петраківський був командиром роти 8−го окремого полку спеціального призначення. У липні 2014 року, розвідувальна група під його командуванням,  забезпечувала прохід техніки українських військових до  Луганського аеропорту. Неподалік с. Щастя група потрапила у ворожу засідку. Під час бою Герой отримав поранення, адже віддав свій кевларовий шолом своєму підлеглому. Таким чином, врятувавши життя воїну. Однак сам отримав важке поранення голови. Незважаючм на рану, Олександр Петраківський і далі продовжував керувати розвідувальною групою та виносити поранених у безпечне місце.

Воїн спочатку потрапив у військовий госпіталь. З того часу тривала семирічна боротьба за життя. Герой був у комі, переніс багато операцій, лікування, як в Україні, так і за кордоном.

У грудні 2014 року Президент надав Олександру Петраківському почесне звання « Герой України», а в 2015 році воїну дали звання «Почесного громадянина міста Хмельницького».

На жаль,  29 серпня, Герой відійшов у  засвіти. А сьогодні, 2 вересня, у Хмельницькому прощаються з воїном. Об 11 годині шану Олександру Петраківському віддавали на території 8 полку  спецпризначення, а о 12 годині почалося прощання на Майдані Незалежності.

Вічна памꞌять Герою! Щирі співчуття рідним і близьким.

" " " "