Українцям подають для споживання неочищений газ

Люди дедалі частіше скаржаться на якість природного блакитного палива

828

Українцям подають для споживання неочищений газ. Люди стали частіше скаржитись на якість блакитного палива, яким вони користуються в своїх оселях.

Кажуть, що вода на такому газі довше закипає, а в духовках температура така, що деякі страви не запікаються, а просто тліють і їх доводиться тримати там по декілька годин. Крім того, при згорянні деколи відчувається неприємний сторонній запах.

Цілком ймовірно, що в мережу стали подавати неочищений газ, каже голова української Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За словами Попенка, газ, що виходить зі свердловини, містить у собі немало домішок: пісок, часточки грунту, навіть якісь органічні домішки. Перед подачею споживачам усе це потребуєш очищення. Та очевидно постачальники вирішили на цьому заощадити, адже процес очищення газу доволі затратний. Отак і виходить, що в оселі потрапляє неочищений газ, який погано горить, кепсько гріє та ще й має неприємний запах.

Читайте також: «Газова проблема» на Хмельниччині꞉ що вирішили в ОДА

Перевірити якість газу можна в лабораторії. Але для того, щоб здійснити цю перевірку, знадобиться не менше 10 тисяч гривень. У цю ціну входить візит самих лаборантів додому, забір газу та його аналіз. Отже, навряд чи містяни, які за місяць спалюють небагато кубів, захочуть витрачати стільки грошей на аналіз. У цьому є сенс для жителів села, які опалюють свої будинки газом. Але їм і так те опалення тепер вартує немало грошей. Отож навряд чи вони знайдуть ще зайві 10 тисяч.

" " " "