Усіх школярів хмельницької школи, що постраждали внаслідок отруєння, уже відпустили з лкарні додому

Наразі у Хмельницькій інфекційній лікарні немає жодної хворої дитини із Хмельницького НВО №1

627

Усіх дітей, що потрапили у лікарняні палати з харчовим отруєнням уже відпустили додому, повідомляють у пресслужбі ДСНС.

За їх інформацією, станом на 7 годину ранку, 17 вересня усіх дітей з Хмельницького НВО №1, що були госпіталізовані 9−10 вересня, до Хмельницької інфекційної лікарні з підозрою на ротавірусну інфекцію виписано.

Діти цього навчального закладу зверталися до медиків протягом 8−10 вересня. Зокрема, було зафіксовано 93 звернення ( 92 дитини та одна мама хворої дитини). Усім був поставлений попередній діагноз харчова токсикоінфекція та гастроентероколіт.

Причину збудника джерела інфекції встановили 13 вересня. Ним виявився золотистий стафілокок, який виявили у 4 працівників закладу. Він же й потрапив у страви шляхом обсіменніння.

У поліції за фактом масового отруєння дітей відкрили кримінальне провадження. До Хмельницького приїжджала спеціально створена комісія із столиці аби на місці розібратися зі ситуацією. В результаті директорку школи оштрафували.

Пізніше Міністр охорони здоровꞌя Віктор Ляшко повідомив, що у звꞌязку із ситуацією у Хмельницькому НВО №1, МОЗ вирішило відновити раптові перевірки для обстеження працівників з метою обстеження на предмет виявлення золотистого стафілококу.

" " " "