Вулиця Островського у Шепетівці залишилась не перейменована: у депутатів “не піднялась рука”

Міській раді забракло голосів для зміни назви вулиці, що носить легендарного письменника

431

У Шепетівці вулиця Островського залишилась зі своєю назвою. В усякому разі – поки. У міській раді забракло голосів, щоби перейменувати вулицю, яка носить ім’я уславленого земляка.

В ході 15-ї сесії міськради готувалося перейменування 11 вулиць і провулків у Шепетівці та в селі Жилинці. Однак депутатка Алла Бунечко запропонувала винести в окреме питання перейменування вулиці та провулка, які носять ім’я Островського. Депутати підтримали її.

Зрештою, коли справа дійшла до голосування, то депутати 22 голосами підтримали перейменування 9 вулиць і провулків райцентру та села Жилинці. А от за зміну назви вулиці і провулка Островського віддали свої голоси лише 9 народних обранців. Отже, зміна назви не вдібулася, принамні, зараз, повідомляє сайт міста Шепетівка.

До речі, сама Алла Бунечко згодом пояснила, що хотіла запропонувати перейменувати вулицю і провулок у Музейні, а не залишити їх із колишньою назвою. Але вийшло так, як вийшло.

Отже тепер долю цієї вулиці і провулка вирішуватиме обласна влада.

До речі, навколо неоднозначної постаті Миколи Островського останнім часом зламано немало списів ідеологів із різних таборів. Попри те, що його ім’я було підняте на щит колишньою владою, наш земляк залишається абсолютним взірцем мужності і незламності духу. Недарма музей у Шепетівці став осередком спілкування для творчих особистостей, що мають фізичні вади. Отож, якщо відкинути ідеологічну складову, то Островський все одно залишається неординарною особистістю. Очевидно через це земляки і не підтримали ідею перейменування його вулиці.

" " " "