Синці, переломи та вивихи: як хмельничани пережили вчорашню ожеледицю

Втримати рівновагу змогли далеко не всі

1382

Вчора, десятого грудня, на Хмельниччині та в ряді інших регіонів країни громадяни сповна відчули на собі негоду, до якої місцеві комунальні служби, нажаль, не підготувалися як слід. Про численні звернення від людей, які не змогли втримати рівновагу, розповіли працівники Хмельницької ЦРЛ та.

За словами лікарів багато містян звернулися про медичну допомогу через травми, які вони отримали внаслідок падінь на тротуарах. Загалом, за словами завідуючої відділенням екстреної  невідкладної медичної допомоги Діани Кириченко, до Хмельницької центральної районної лікарні в проміжку часу з 16:00 10 грудня до 12:00 11 грудня звернулося 14 місцевих мешканців. Семеро з міста Хмільник та ще стільки ж з різних куточків Хмельницького району. У деяких були вивихи, у інших – навіть переломи.

Тим часом завідуюча Хмельницьким міським травматологічним пунктом Руслана Колеснікова розповіла, що за вчорашній день ожеледиця призвело до того, що міського травмпункту звернулось про допомогу вдвічі більше людей, ніж зазвичай.

«З 92 людей, які вчора звернулися до травмпункту, тоді як зазвичай близько 50-ти. 72 з них травмувалися на вулиці. 34 людини отримали переломи верхніх та нижніх кінцівок. Серед травмованих – переважно люди старшого віку. Люди почали звертатися до нас вже з 8-ї ранку – щойно вийшли на вулицю і потрапили на «ковзанку», – розповіла травматолог.

При цьому і звичайні пересічні хмельничани теж розповідали, як на власні очі бачили працівників медичної служби, котрі забирали з вулиць постраждалих. В той же час про комунальників, які б вийшли на вулиці обласного центру аби як слід обробити їх від ожеледі, не розповів ніхто.

Така ж прикра ситуація була й на дорогах. Місцева влада навіть обмежила рух трасами державного значення, тимчасово заборонивши пересування важкого транспорту. Вже згодом після публікації відповідного повідомлення, прес-центри різних державних служб почали публікувати численні інформації про ДТП, серед яких були й смертельні.

Читайте також: Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: два легковики не змогли розминутися

В той же час подібна ситуація спостерігалася не тільки в Хмельницькому, а й в інших регіонах України, включаючи столицю. Так, на одному з роликів вуличних камер відеоспостереження з Києва видно, як місцеві жителі не в змозі пересуватися обмерзлими тротуарами не тільки ногами, а й на четвереньках.

" " " "