“Тепла” освіта: прокуратура зацікавилась фінансовими оборудками чиновників-освітян у Городоцькому районі

В договорі про закупівлю газу була зазначена одна ціна, а фактично його купували за іншою

1453

Чиновники із Городоцької районної адміністрації упродовж минулого року крутили цінами на газ, мов циган сонцем. В прокуратурі вже відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 364 (зловживання службовим становищем), повідомив керівник Ярмолинецької прокуратури Сергій Стецюк.

Як відомо, прокуратура – це служба, яка забезпечує належний захист інтересів держави у суді. Наприклад, у випадках корупції та різного виду зловживань службовим становищем з боку чиновників чи інших державних працівників. Через такі правопорушення бюджет України щороку втрачає надзвичайно великі кошти. Один з таких випадків мав місце у відділі освіти  Ярмолинецького району. Так, в лютому минулого року, декілька чиновників місцевої райдержадміністрації, вирішили трішки нажитися шляхом маніпулювання цінами на “блакитне паливо”, яке купувалося для навчальних закладів.

Читайте також: Військова прокуратура відреагувала на повідомлення екснардепа про «таємні злочини” ЗСУ

Як встановило слідство, чиновники декілька разів домовлялися з представниками газопостачального підприємства про зміну ціни на газ, яка була зафіксована зазначена в укладеному договорі. Таким чином, з кожним таким разом ціна тисячі кубометрів безпідставно збільшувалася.  Коли чиновники провели подібну процедуру вперше, вони вирішили, що непогано було б якось пояснити причину подорожчання газу. В документах було зазначено, що його якість дещо зросла, через що постачальник запросив більшу ціну. В інших випадках аргументації не було взагалі. Ціну просто вказували більшу і все.

За допомогою цих маніпуляцій, ярмолинецькі держслужбовці підвищили ціну однієї тисячі кубометрів майже на 4 тисячі гривень. Таким чином, замість реальних 11 196 гривень, державний бюджет платив аж 15 115,2 гривні. Сумарний обсяг газу, який закупили по завищеній ціні – 19 тисяч кубометрів.

За вказаним правопорушенням вже відкрито кримінальне провадження в прокуратурі. Слідчий відділ Ярмолинецької поліції  займатиметься досудовим розслідуванням цієї справи.

" " " "