Обрати собі сімейного лікаря і медичний заклад, якому ви будете довіряти, тепер можна по Інтернету

В Україні запроваджено електронний сервіс "Відкрита медреформа", який дозволяє детально ознайомитись із роботою медичних закладів

911

Оцінити фінансовий стан, технічну оснащеність та завантаженість лікарів будь-якого медичного закладу тепер можна буде за допомогою інформації, що буде доступна в мережі. В Україні почав працювати новий електронний сервіс “Відкрита медреформа”. Його презентували Олег Петренко, який очолює Національну службу здоров’я, та перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, повідомляє сайт Хмельницької ОДА.

Завдяки цьому сервісу будь-хто зможе одержати вичерпну інформацію про будь-який заклад первинної медичної допомоги, а також обрати собі сімейного лікаря. Якщо досі цього не зробив. Аби дізнатись, чи в лікаря ще є “вакансії” для пацієнтів, варто лише набрати його прізвище та ім’я, а також заклад, де він приймає. І ви одразу отримаєте вичерпну інформацію, скільки за ним закріплено пацієнтів. Зайти в сервіс можна або зі станціонарного компютера, або зі смартфону.

Дивіться також: Яким має бути відпочинок на думку лікарів. ОСНОВНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВЕЧІР ОБЛАСТІ . 

Крім того, за допомогою цього сервісу є можливість дізнатися про матеріальний стан медичного закладу, в якому він працює: наскільки він оснащений сучасними методами діагностики, як фінансується, а також порівняти його з іншими аналогічними закладами, аби вибрати оптимальний варіант.

На сайт “Відкритої медреформи” можна зайти за такою адресою: http://texty.org.ua/d/2019/medical_reform/#/.

 

" " " "