На Хмельниччині ринкова ціна сільськогосподарської землі буде однією з найдорожчих, – Олексій Мушак

Ринкові ціни на українську сільськогосподарську землю відрізнятимуться залежно від регіону

684

Середня вартість гектара української землі, з відкриттям ринку, коштуватиме в середньому близько двох тисяч доларів, повідомляє АgroРolit.

Така цифра прозвучала під час земельного віче, що відбулося в Києві. Її  озвучив, нардеп 8 скликання, активіст земельної реформи Олексій Мушак, який, власне, і був організатором цього всеукраїнського заходу.

На віче йшлося про першочергові завдання, які українські аграрники мають вирішити у тандемі з урядом, аби скасування земельного мораторію стало рушійною силою розвитку аграрного сектору держави. Виграти від цього процесу мають і власники паїв, і фермери, що орендують у них землю. Проте всі орендарі мають усвідомити: епоха дешевої землі минає.

“Зараз українська земля, яка вважається найкращою в світі, коштує дорого. Агробізнес повинен по-іншому будувати свою схему, розуміючи, що українська земля перестала бути дешевою”, – каже Олексій Мушак.

На його думку, ціна української землі  не буде всюди однаковою, в різних регіонах її вартість буде різною. До прикладу, у Херсонські та Запорізькій областях вона коштуватиме менше, ніж у Хмельницькій, Вінницькій, Полтавській і Чернігівській. Адже саме у цих регіонах якість чорнозему найкраща.

Читайте також: Фермери позбуваються корів

До речі, в проекті бюджету на 2020 закладена компенсація ставки банківського кредиту для українських фермерів – аби вони мали змогу купити землю, не сплачуючи “драконівських” відсотків.

" " " "