Тонкощі зимового водіння у Хмельницькому

1328

Передній привід – газ, задній – гальма. У Хмельницькому водіїв навчали тонкощам  зимового водіння. Такі курси в місті  проводять традиційно вже чотири роки поспіль на майданчику Регіонального сервісного центру МВС. ЇХ організовує Хмельницький авто любительський клуб, аби кандидатам у водії або ж новоспеченим кермувальникам розкрити тонкощі екстремального водіння зимовими дорогами.

На дорогу без інструктора Олег виїздити права ще немає – за тиждень складатиме іспит на отримання водійського посвідчення. А от на закритому майданчику вже навіть дрифтував.

Бо ж під колесами Олегового авта опинився обмежувальний конус.

Організатори ж кажуть сімдесят відсотків усіх конусів не переживають курсів екстремального керування у зимовий період. Конусів не шкода, але на їхньому місці могло опинитися дерево, стовп чи пішохід.

Для кандидатів у водії правильна поведінка на дорозі необхідна навіть із прагматичної точки зору. Віднедавна перші права стали тимчасовими, аби отримати постійні – треба бути максимально уважним на дорозі та намагатися уникати халепи.

Для цього, перед виїздом на засніжені дороги потрібно уважно перевірити стан свого авта – кожна дрібниця може призвести до негативних наслідків.

І головне звісно дотримуватися дозволеного швидкісного режиму – його встановлюють для безпеки на дорозі.

 

" " " "