Ціна на харчування у дитячих садочках подорожчає на 4 гривні.

993

Двадцять одна замість сімнадцяти. Саме стільки з грудня у хмельницьких дошкільних навчальних закладах коштуватиме харчування. Підвищення ціни необхідне, кажуть в департаменті освіти, бо дозволить забезпечити збалансоване харчування дітей. Батьки, як і раніше, будуть сплачувати лише 60 % від загальної суми.

Вже через місяць батькам дошкільнят доведеться за харчування сплачувати більше. Нині, щоб приготувати чотири повноцінних порції, на день витрачають 17 гривень. На обід для дитини середньої вікової групи за державним стандартом потрібно 70 грамів рибної продукції чи м’яса, будь якої каші 200 грамів, а ще чай чи компот. І все – за 4,25. Тому про якісне збалансоване харчування за такі кошти не йдеться.

26 гривень за день харчування – саме таку суму обґрунтовують у департаменті освіти. Звісно, підвищення не відбудеться за один день. Та вже з нового року батькам потрібно орієнтуватися на  21 гривню.

Як і раніше, 40 відсотків з загальної суми покриють кошти місцевого бюджету. Особливих змін не відчують пільгові категорії, а їх у місті аж тринадцять.

 

" " " "