Цьогорічне свято 8-го березня відзначалося в своєму традиційному форматі  востаннє. Підсумки тижня .

1185

Декомунізація триває. Цьогорічне свято 8-го березня відзначалося в своєму традиційному форматі  востаннє. Переформатувати Міжнародний жіночий день вирішив інститут національної пам’яті, який вніс  до Верховної ради  законопроект   про зміну святкових днів в Україні. Тепер восьмий день першого місяця весни може називатися днем  боротьби за права жінок.

Оберемки квітів, різноманіття подарунків,  теплі слова привітання та любові. Саме за такими ознаками асоціюється свято весни восьмого березня. Наступного року свято може змінити назву.

Традиційно витрачати кошти на подарунки та квіти чоловіки та жінки почали ще до восьмого березня.  Щорічні квіткові ярмарки, які розпочали свою діяльність в обласному центрі, ще в переддень свята здобули чималу популярність.

Переважно квіти у хмельницькій підземці привозні.  Тому і ціна на іноземну квітку більша, ніж на вітчизняну.

Проте і наші тюльпани в ціні не набагато відрізняються від закордонних аналогів. Продавці кивають в бік важкої праці, яку потрібно докласти, аби виростити головний атрибут весняного  святкування.

Вітали в цей день жінок як наодинці, так і цілими колективами. До святкування восьмого березня приєдналися і хмельницькі прикордонники.  В академії жінок, котрі навчаються, викладають, наводять лад та готують чимало.

Окрім традиційного вихідного  восьмого березня, жінки прикордонники отримали ще кілька.

Про те святкуватимуть, а точніше відпочиватимуть не всі. Ірина Музика, на посаді старшого кухара у прикордонній академії працює вже  два десятка років. Жінка переконує, попри свято, буде працювати, адже курсант має бути сито нагодований.

Наступного року свято восьмого березня може залишитись без державного вихідного. Та подарунки і квіти в цей день однозначно залишаться.

 

" " " "