У Алли Мазур із Хмельниччини діагностували рак: що вирішила журналістка

Грізне захворювання у телеведучої виявили випадково, під час профілактичного огляду

13479

Відома телеведуча Алла Мазур, яка народилась і закінчила школу у Зінькові на Хмельниччині, має страшну недугу. Про те, що у неї виявили рак, 54-річна ведуча телеканалу “1+1”, зізналася сама на своїй сторінці у Facebook.

Жінка зізнається: спочатку вагалась, чи варто це робити, адже була просто приголомшена діагнозом. Пухлина ніяк не давала про себе знати, і виявили її під час профілактичного огляду. Журналістка, як і мабуть кожен на її місці, у перші дні була деморалізована тим, що почула від лікарів. Біопсія підтвердила, що пухлина справді злоякісна.

Попервах вона хотіла замкнутись у своїй біді та не виносити її на публіку. Та зрештою, коли трохи прийшла до тями після страшного вердикту, вирішила: люди мають про це знати. Можливо, комусь це попередження врятує життя.

“Ми мусимо змінити ставлення до онкохвороб у суспільстві. Навчитися говорити про них – відкрито і спокійно. І з рівня трагедії – переводити на рівень проблеми. Яку – можна вирішити. Бо це, звісно, не нежить. Але давно не вирок. Медицина навчилася справлятися з цим – в багатьох випадках. Головне – виявити вчасно”, – пише Алла Мазур.

Тому вона радить усім, хоча би раз на рік, проходити профілактичне обстеження. Аби виявити всі негаразди на ранніх стадіях і не дати їм взяти владу на організмом. Ці щорічні кілька годин для себе потрібно знайти, і їх можна викроїти навіть при хронічній зайнятості.

“Знаходити час – і перевірятись. Бажано – кількома способами. І навіть в кількох установах. Тоді шанси на здорове життя значно зростають”, – радить авторка публікації.

Вона вже почала свою боротьбу з недугою і вірить, що вийде із неї переможницею.

“Боротьба почалася, і я вже відчула: шлях не буде легким. Але я планую працювати далі, не випадати з життя. І вірю, що наступний пост на цю тему – нехай і через певний час – буде про перемогу. Тоді і розповім все докладніше”, – пише журналустка.

Під цією публікацією відразу з’явилась маса коментарів. Люди зичать улюбленій телеведучій якнайшвидшого одужання, а дехто ділиться й власним досвідом зцілення від цієї недуги.

" " " "