У Дунаєвецькому районі шахраї ошукали жінку більш ніж на чверть мільйона гривень

Зловмисники використали класичну схему псевдобанкірів

2587

У Хмельницькій області вже вкотре трапився прикрий випадок шахрайства. Від зловмисників постраждала жителька 32-річна жителька Дунаєвецького району,  розповідає  сектор комунікації поліції Хмельниччини.

11 липня, приблизно о 12:00, до жінки зателефонував незнайомий чоловік. Зловмисник використав  класичну схему, коли шахрай видає себе за працівника банку. Запевнивши жінку в тому, що їй необхідно провести в режимі онлайн деякі операції для поліпшення безпеки її картки та рахунку, псевдобанкір випитав у потерпілої її реквізити, після чого миттєво списав з картки приголомшливу  суму- 260 тисяч гривень.

Цей випадок обійшовся потерпілій людині найдорожче, з-поміж інших подібних злочинів, які були вчинені на Хмельниччині за останні декілька днів. Повідомлення про шахрайство в мережі Інтернет надходять до поліції чи не кожного дня.

Так, через таку ж схемою, 62-річний житель обласного центру теж 11 липня втратив кошти в розмірі 6 тисяч гривень.

Дещо меншу суму – 3 тисячі гривень  втратив 24-річний хмельничанин, який хотів зняти житло на одному із сайтів.

Читайте також: 45 тисяч – за неіснуючий сир: на Хмельниччині у “мишоловку” шахраїв потрапили нові жертви

На другому місці за розміром викраденої суми грошей опинився 35-річний чоловік із Хмельницького. Зловмисник ошукав чоловіка на 21 тисячу гривень під приводом продажу дизельного пального.

Зараз обставини усіх цих інцидентів встановлюються слідством. Правоохоронці вкотре закликають громадян бути більш обережними під час фінансових операцій у Мережі.

" " " "