Залишаємось вдома: на жаль, Європа поки закрита для українців

За песимістичним сценарієм нам не відкриють Європу до кінця року

1385

На жаль, Євросоюз поки не відкрив свої кордони для українців. Своїми міркуваннями, коли і за яких умов це може статися, поділився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Європейська Рада ще 1 липня ухвалила список держав, для яких кордони Єврособюзу вже відкриті. Туди увійшло 15 країн. Та, на жаль, України серед них не було. Вдруге цей список мають переглянути сьогодні, 14 липня. Проте Кулеба упевнений, що України в ньому не буде й після другого перегляду.

У найближчий перегляд шансів немає. Тому що … наші цифри зараз, м’яко кажучи, набагато гірше, ніж це потрібно“, – каже очільник зовнішньополдітичного відомства.

Нічого осбистого – лише статиистика. Для Європи базовим критерієм залишається кількість захворілих на COVID-19 на 100 тисяч населення. Ми поки що й близько не вписуємось у цей показник.

“Будемо відверті і чесні, що поки ми не відповідаємо базового критерію, а це – кількість хворих на 100 тис. в Україні має дорівнювати або менше, ніж середня кількість хворих на 100 тис. по ЄС”, – уточнив Кулеба.

За словами міністра, його відомоство постійно контактує з європейськими колегами, доносяси до них свіжу інформацію по коронавірусу і тенденції. Тому можна сподіватись, що Євросоюз оперативно реагуватиме на нашу статистику, коли вони кардинально поліпшиться.

Однак за найбільш песимістичним сценарієм кордони Євросоюзу можуть бути закриті для українців не лише в поточному, але й у наступному, 2020, році.

" " " "