У Хмельницькому – черговий будівельний скандал. Підсумки тижня .

969

Повірили міліції – залишились з носом: у Хмельницькому – черговий будівельний скандал. Жителі будинку по вулиці Зарічанська, 9 вимагають в УМВС виконати свої зобов’язання щодо зведення паркінгу. Угоди з відділом капітального будівництва колишнього обласного управління міліції люди поукладали кілька років тому. Квартири отримали у 2015-му, а за паркінгом загуло. Його й досі не здали в експлуатацію. Люди кажуть, аби добудувати підземну стоянку не вистачило коштів. Додають, це при тому, що більшість розрахувались за гаражі у повному обсязі. Платили чимало, тому куди поділись гроші не знають. Додають, і віри не ймуть хто має відповідати за ошуканство. Адже міліцію ліквідували, а поліція до відділу капітального будівництва попередників не має стосунку.

Ззовні ось цей будинок у центрі Хмельницького виглядає як на картинці. Сучасне планування, дитячі майданчики, охайна прибудинкова територія – це майже все про що мріяли й за що платили інвестори будівництва. Всередині елітки – проблема – підземний паркінг. Його покинули будувати у 2015-му – одразу після того як здали в експлуатацію багатоповерхівку.

Пан Олександр – один із тих, хто, заплативши за паркомісце і досі кидає машину під під’їздом. Заплатив за гараж № 3, в результаті залишився з носом. Чоловік такий  не один. Обдурених інвесторів – понад 30-ть.

Відділ капітального будівництва колишнього обласного управління міліції – замовник робіт щодо зведення об’єкту. Саме із ним заключали угоди інвестори. Кажуть, підписували один документ, в якому і паркінг, і сам будинок мали зводити як одне ціле. А потім невідомо звідки з’явилася черговість.

Здачі в експлуатацію другої черги будівництва, себто паркінгу, інвестори чекають і по цей день. Кажуть, стомилися отримувати відписки від відділу капітального будівництва міліції. Сьогодні він на стадії ліквідації. Люди кажуть, усе через махінації.

Де поділися кошти, котрі чесно платили , інвестори, кажуть, не знають. Єдине, чого хочуть – отримати те, за що заплатили. Правда, від кого – наразі питання. Міліції немає, а поліція не є правонаступником УМВС.

Єдиний вихід із ситуації бачать у передачі паркінгу на баланс Хмельницької міської ради.

До речі, міська влада уже зверталась до відділу капітального будівництва із даним питанням . Отримали відкоша.

В управлінні капітального будівництва кажуть, наразі активно шукають законні шляхи вирішення ситуації. Один із них – доплатити.

Куди платити і кому, інвестори, кажуть, не знають – рахунки структури заблоковані, це, по-перше. По-друге, додати за гаражі мали після їхньої здачі в експлуатацію – її немає. Коли буде –  можливо після завершення АТО, кажуть у відділі капітального будівництва.

Люди кажуть, чекати можливого фінансування уже не можуть. Адже, несуть щоденні збитки.

Інвестори додають, хочуть, аби винні у ситуації понесли відповідальність. Адвокат каже, по суті це мав би бути той самий відділ капітального будівництва.

До правоохоронців люди поки що не зверталися. Кажуть, не вірять у те, що поліція заведе справу проти міліції.

" " " "