У Хмельницькому з’явилася професійна баскетбольна команда . Підсумки тижня .

1393

Відродження жіночого баскетболу. За останні десять років у Хмельницькому з’явилася перша професійна команда. Кістяк «Хмельницького», так називається колектив, – місцеві дівчата – студентки, школярки та ті, хто вже працює. Доповнюють команду троє легіонерок: двоє з Чернівців та ще одна з Івано-Франківська. Кілька днів тому новоспечений колектив стартував у вищій баскетбольній лізі проти Львівської політехніки. Дебютували наші дівчата з двох перемог. Після першого в історії виступу на такому рівні, баскетболістки загорілися ще більше та більш наполегливо готуються до наступних поєдинків.

Впевнені у собі, сильні духом та налаштовані на перемогу. Так себе характеризують дівчата-баскетболістки – перша професійна команда, що нещодавно з’явилася у Хмельницькому.

Баскетбольний «Хмельницький» повністю фінансує міська рада. Політехнічний коледж надає зал для тренувань.

Щодо самої команди – її кістяк формують місцеві дівчата – студентки, школярки та ті, хто вже працює. Доповнюють склад троє легіонерок – двоє з Чернівців та ще одна з Івано-Франківська.

Діана Гненюк – хмельничанка. Вона – наймолодший гравець клубу. Дівчинка – дев’ятикласниця двадцятої школи.

Всесвітня історія – один з улюблених шкільних предметів Діани, а Валентина Броніславівна – один з улюблений вчителів.

У класі, як і на баскетбольному майданчику, Діана старається бути лідером. Вона – товариська, а відтак знає, як треба працювати у команді.

Тричі на тиждень, після уроків, Діана йде на тренування. Навчання, зізнається дівчинка, з баскетболом поєднувати важко, втім все вдається.

Навчання та улюблене хобі поєднує і Настя Сіньковська. Вона – майбутній економіст, студентка першого курсу Хмельницького національного університету.

Не роздумувала над пропозицією й Іра Доровська. Вона поєднує баскетбол не з навчанням, а з роботою. Дівчина – експерт з обслуговування корпоративних клієнтів у одній з компаній мобільного зв’язку.

Тож, новостворена команда про себе вже заявила у вищій лізі. Грандіозних планів на свій перший сезон баскетбольний клуб не будує. Найважливіше – зігратися та підвищити професійну майстерність кожного гравця.

У вищій баскетбольній лізі хмельницькі дівчата вже стартували. Першу гру вони провели на виїзді проти Львівської політехніки. Дебютували наші баскетболістки з двох перемог.

Після першого в історії виступу на такому рівні баскетболістки приймали рівненських суперниць вдома. Переграти рівнянок хмельничанкам не вдалося, втім дівчата не розчаровуються, натомість готуються до нових ігор та багато тренуються, бо ж, переконані, – досвід набувається з часом.

" " " "