У Хмельницькому провели тренінг «Сусідська варта»

803

Помічаєш щось підозріле – телефонуй «102». Хмельничан продовжують навчати як плідно співпрацювати з поліцією. Тренінг «Сусідська варта» цими вихідними відвідали всі, то готовий та хоче взяти участь у проекті IREX, головна мета якого – убезпечення життя городян… з їхньою ж допомогою.

«Сусідська варта» – проект новий для України. Впроваджувати його в життя не так давно тут взялася міжнародні організація IREX. Лишень почали працювати – отримали ланцюгову реакція. Міста один за одним перехоплювали ініціативу. Так «Сусідська варта» з’явилася у більшості містах країни.

Незважаючи на те, що Хмельницький – одне з найбезпечніших міст країни, до проекту тут прагне залучитися все більше і більше людей. Суть його насправді – проста, тому й армія охочих росте не днями, а годинами. Помічаєш щось підозріле – телефонуй «102».

Таких кожен щоденно бачить чимало, утім, чомусь не реагує. Можливо тому, що дзвінок копам у нас розцінюють як звичайнісінький донос. А, от, у світі його сприймають геть інакше.

Власне цьому бажаючих навчитись співпрацювати між собою і з поліцією в Хмельницькому вдруге навчали представники IREX. Голова ОСББ «Фортеця» пан Володимир каже, уже готовий агітувати сусідів і створювати свою «Сусідську варту».

 

" " " "