Всесвітній день боротьби з глаукомою.

950

Підступна хвороба, яка викликає сліпоту. У світі 6 березня усі лікарі говорять про важливість профілактики глаукоми. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, понад 13 відсотків хворих втрачають зір. Така тенденція спостерігається через невчасне діагностування. Хвороба проходить майже безсимптомно.  Невтішна ситуація і по Хмельницькій області. На диспансерному обліку нині перебуває близько семи тисяч хворих на глаукому різної стадії.

Підступна хвороба, яка викликає сліпоту. Глаукома – це хронічне захворювання. На перших стадіях вона протікає без симптомів. Тому виявити її без належного обстеження просто неможливо. У нашій області кількість хворих вражає.

Вимірювати внутрішньоочний тиск людини, якій виповнилося сорок років, потрібно один раз на рік. Та якщо у вашій родині хтось має таке захворювання, перевірятися потрібно з тридцяти п’яти років.

Володимир Семенюк вже чотири роки лікує глаукому. Вона була діагностована на другій стадії. Йому доводиться кожного дня проходити профілактичне лікування. А ще –  двічі на рік лягати на додаткове обстеження до стаціонару. Але завдяки компетентному підходу лікаря вдалося сповільнити процес сліпоти.

Особливу схильність до захворювання мають люди, які пережили інсульт, інфаркт, хворіли на судинні захворювання, гіпертонію та цукровий діабет.

Лікарі в один голос радять не зволікати і вчасно проходити обстеження. Бо зір, втрачений при глаукомі, неможливо відновити.

 

" " " "