У Хмельницькому пройшов чемпіонат міста з бразильського джиу-джитсу

1222

Новачки проти новачків, а професіонали проти досвідчених джитсерів. У Хмельницькому пройшов чемпіонат міста з бразильського джиу-джитсу. Один з чотирьох сезонних турнірів об’єднав понад сотню учасників. Усіх бійців розподілили за віковими та поясовими категоріями. Це означає, що спарингували спортсмени з однаковими навиками, тобто поєдинків, де змагалися б професіонали з дебютантами не було.

Білі, жовті та сині. За кольорами поясів у бразильському джиу-джитсу визначають рівень професійної майстерності бійців. Білий означає новачків, а ось чорний – справжніх професіоналів. Саме за поясовою, а також віковою категоріями поділили спортсменів на міському чемпіонаті. Фактично спарингували джитсери з однаковими навиками, тобто поєдинків, де змагалися б професіонали з дебютантами не було.

Тобто новачки змагаються проти новачків, тим самим заробляють безцінний досвід. У свою чергу, професіонали виступають проти досвідчених джитсерів. Вони у поєдинках відточують навики та ростуть професійно. І таких можливостей вихованці хмельницької академії мають щонайменше чотири на рік. Принаймні, щосезону обласна федерація влаштовує кубок з бразильського джиу-джитсу. Цими вихідними пройшов весняний.

Володарем весняного кубку з бразильського джиу-джитсу став Максим Янюк. У своїй категорії юнак здолав усіх суперників, щоправда, зізнається, перемогти було важко.

Весняний кубок з бразильського джиу-джитсу дістався і Святославу Яровому. У своїй категорії джитсер також переміг усіх суперників.

Весняний кубок з бразильського джиу-джитсу об’єднав понад сотню учасників, починаючи від дебютантів та аж до професіоналів. Для перших це була нагода показати себе, для останніх – крок вперед та новий щабель розвитку, втім і для одних, і для інших це, у першу чергу, – досвід.

" " " "