У Хмельницькому відбулась чергова сесія міської ради.

965

Нові покупки техніки, ремонт Чернелівського водогону і готовність забрати ПТУ: у Хмельницькому відбулась чергова сесія міської ради. Пленарне засідання закінчилося нетрадиційно швидко. Незважаючи на кількість питань, а їх було не мало – не багато – 60 плюс різне – вже до обіду обранці порозходилися. Можливо далося в знаки ретельне обговорення кожного окремого рішення на комісіях, а, можливо, розсусолювати було нічого.

Пленарне засідання чергової – 18-ої сесії Хмельницької міської ради розпочали з невеликим запізненням. 15 хвилин не вистачило обранцям аби покавувати та наговоритись після міжсесійної перерви. Тепла зустріч – і одразу до справи – почали із приємного – отримання нагороди. Міськраду відзначив Інститут масової інформації, як раду, дружню до медіа, себто відкриту до журналістів.

Гучні овації собі – улюбленим і до роботи. Питання перше – зміни до бюджету. Депутати одним натиском кнопки буквально за хвилину уточнили долю близько 150 мільйонів гривень – як бюджетних, так і субвенційних. Останні ледь не всі підуть на добудову другої черги багатостраждального Чернелівського водогону.

До кінця року, каже міський голова, з загальнодержавного бюджету чекають ще 10 млн. – їх кинуть на будівництво плюс одного кілометра Чернелівської другої черги. Що ж стосується коштів міських, то сьогодні усі невикористані уже  перерозподілили. Чимала сума пішла на зарплату. Її закрили 100-відсотково, за всіма напрямками, до кінця року. 7 мільйонів на зарплатню, стипендії та енергоносії знову віддали хмельницьким ПТУ. І знову декларували свою готовність з руками і ногами забрати їх в місто.

А поки рішення щодо можливих змін в системі освіти зверху лише чекають, на місці не одноголосно, але вже офіційно їх таки провели. Мова – про питання № 60. Відповідно до нього повноваження призначати та звільняти з посад освітніх керівників віддали директору профільного департаменту. Міський голова наголошує, конкурсу ніхто не скасовував. А, відтак, змінилася не законом передбачена процедура, а лише особа підписанта.

 

 

" " " "