У Хмельницькому організували ярмарок для Дмитрика Шелудька: скільки вдалося зібрати грошей

Дворічний хлопчик, єдиний на всю Україну, має рідкісне генетичне захворювання

877

З нагоди Дня Святого Миколая, захисника і покровителя дітей, у Хмельницькому організували масштабний благодійний ярмарок заради допомоги на лікування дворічного малюка Дмитрика Шелудька, розповідає сайт Хмельницької ОДА.

У хлопчика – рідкісне генетичне захворювання – анемія Фанконі. На сьогодні він один із такою хворобою на всю Україну. Стан дитини невпинно погіршується. І якщо хлопчику терміново не зробити операцію з пересадки кісткового мозку, то може статися непоправне. На жаль, таку операцію роблять лише за кордоном.

Дивіться також: ПОТРІБНА ДОПОМОГА! Маленький Дмитро потребує Вашої допомоги

Отож, у Хмельницькому на центральному Майдані Незалежності облаштували велику галявину із новорічним ялинками, прикрашеними саморобними іграшками і солодощами, та організували благодійний ярмарок. Усе це зробили силами районів і ОТГ.

Упродовж ярмарку всі охочі могли придбати уподобані сувеніри або солодощі. А могли й просто покласти гроші до скриньки, з якою ходили дівчата-волонтерки.

Водночас у залі обласної філармонії влаштували благодійний аукціон із продажу творів митців Хмельниччини. Спеціально для цього аукціону свої твори надали як митці-початківці, так і маститі майстри. Хмельничани розкупили усі 30 лотів, які були представлені на заході.

" " " "