У Хмельницькому пенсіонерів навчають протидіяти шахраям

Людям зрілого віку розповідають, як поводитися із сумнівними пропозиціями і телефонними дзвінками

1240

Одними з перших переваги Інтернету і сучасних засобів комунікації оцінили шахраї. Вони швидко та ефектинво опанували нові технології і тепер з успіхом дурять співвітчизників. Причому на їхній гачок потрапляють люди різного віку. Та найбільш вразливі для їхніх підступів немолоді люди, яким уже важко розібратися в тонкощах нових технологій. Та й у силу свого виховання вони не уявляють, що можна так віртуозно скористатись чиєюсь довірливістю.

Саме для таких людей патрульні поліцейські у Хмельницькому організували невеличкий майстер-клас, що умовно можна було би назвати – “як не потрапити на вудку шахраїв”.

Пенсіонерам розповіли, що усі сумнівні телефонні дзвінки від “банківських працівників”,  мережевих продавців і покупців слід ігнорувати: ніяких відомостей щодо своїх банківських реквізитів телефоном не надавати, а також нікому не переказувати ніякої передоплати за пропонований у Мережі товар. Ну, і, звісно, свій не віддавати, доки не отримали грошей на рахунок.

Крім того, патрульні роздали пенсіонерам друковані пам’ятки, в яких розписані основні види шахрайств, а також алгоритм дій, якого треба дотримуватися у випадку сумнівного контакту.

" " " "