У Хмельницькому суд відправив за грати водія-наркомана, що винен у смерті двох людей

До цієї, чоловік мав уже три судимості, дві з них – за ДТП із потерпілими

1224

У Хмельницькому міськрайонному суді ухвалили вирок водієві, який маже два роки тому позбавив життя двох молодих людей, розповідає медіа-ресурс “Є”.

Трагедія на дорозі сталася 29 квітня 2018 року. Двоє молодих чоловіків переходили дорогу на пішохідному переході поруч із транспортною зупинкою біля Хмельницької міської лікарні. У цю нещасливу мить вулицею на шаленій швидкості мчав автомобіль. Обох чоловіків він буквально зніс із вулиці. Очевидці згодом розповіли, що від шаленого удару хлопців підкинуло високо вгору, а одного з них іще й відкинуло від місця, де він був збитий на кілька десятків метрів.

Обидва хлопці не вижили після цього зіткнення. Одному з них, жителю Шепетівки, було 27 років, іншому, що проживав в Ізяславському районі – 24.

Водій, що їх збив, при цьому не зупинився та не надав допомоги потерпілим. Він ганебно втік із місця ДТП. Втім, вже невдовзі його розшукали. З’ясувалося, що за чоловіком, який збив хлопців, тягнеться  чималий шлейф кримінальних правопорушень. Зокрема,  він мав судимість у 2010 році за ДТП, в якій була важко травмована жінка. Тоді винуватцеві вдалося не сісти за грати, відбувшись двома роками іспитового терміну.

Читайте також: У Старокостянтинові п’яний водій наробив страшного лиха: хроніка ДТП

Вдруге він постав перед судом у 2013. Тоді, за збут наркотиків, його засудили до 3 років і 6 місяців колонії. Втретє його притягнули до відповідальності 22 травня 2018, вже після трагедії біля міської  лікарні, але не за той злочин, а за інший, що був скоєний ним раніше, до цього. Там також була ДТП із потерпілими та ще й крадіжка.

І от нарешті відбувся суд уже за цей злочин. Вину водія повністю довели у ході слідства. Експертиза також встановила, що на момент скоєння злочину він був під дією наркотику – трамадолу. Злочинця  засудили до десятирічного покарання із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Крім того, на користь родичів загиблих хлопців із нього стягнули близько півтора мільйона гривень моральної шкоди.

" " " "