У Кам’янці прокуратура захистила в суді місцеву архітектурну пам’ятку

Суд зобов'язав зберегти та захистити "покровську церкву"

1298

На Хмельниччині місцева прокуратура Кам’янця-Подільського захистила через суд “Покровську церкву”, яка вважається архітектурною пам’яткою національного значення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Місцева прокуратура Кам’янця-Подільського була змушена звернутися до Верховного суду України через неправомірне рішення міської ради, котре було прийнято на одній із сесій ще у 2012 році. Тоді для будівництва та обслуговування житлового будинку міськрада передала у власність земельну ділянку площею в одну тисячу м2, яка розташована у середмісті Кам’янця-Подільського.

Пізніше виявилося, що ця земельна ділянка перебуває у складі охоронної зони пам’ятки національного значення “Покровська церква”, а отже, ніхто не мав права передавати її кому-небудь у приватну власність. Церква була збудована ще у 1864 році, а тому на неї розповсюджуються особливі правила використання, згідно яких її частину можуть виділити тільки за погодження Міністерства культури України. І це вже не кажучи про те, що зазначена земельна ділянка знаходиться в прибережній зоні річки Смотрич, де заборонено будь-яке будівництво, незалежно від наявності чи відсутності пам’ятників архітектури.

Читайте також: Полонне стане “ідеальним містом”: Світовий Банк схвалив план розвитку міста

Враховуючи ці обставини, місцева прокуратура звернулася до Верховного суду України, аби захистити інтереси держави та скасувати відповідне рішення міськради.

Розглянувши справу, суд задовільнив позов у повному обсязі.

" " " "