У Києві на день міста відкрили унікальний об’єкт: новий пішохідно-велосипедний міст над пагорбами Дніпра.

759

У Києві на день міста відкрили унікальний об’єкт: новий пішохідно-велосипедний міст над пагорбами Дніпра. З нього відкриваються фантастичні види на Поділ і Володимирську гірку, на Дніпро і його копалини. А сам міст стане частиною великого туристичного маршруту.

Звести міст над  Дніпровськими пагорбами планували ще 100 років. Сучасні жителі столиці України і гості міста теж виявляли нетерпіння – на відкриття моста зібралися тисячі людей. Вже пройшло два дні, а потік бажаючих подивитися на Київ з висоти пташиного польоту не вичерпується.

Новий міст став ключовою ланкою великого туристичного маршруту в історичному центрі Києва і над схилами Дніпра. Тепер можна, не перетинаючи дороги, не сходячи з пагорбів, пройти пішки від Пейзажної Алеї та Андріївського узвозудо Києво-Печерської лаври.

Сама конструкція унікальна. Міст, довжина якого 212 метрів, а загальна вага – 460 тонн, тримається на 4-х опорах. Зроблений зі сталі і скла.

Швидкість будівництва – теж рекордна. Всього 5 місяців. За цей час в Києві з’явився не тільки сам міст. Було відреставровано майданчик біля пам’ятника князю Володимиру, парк навколо. Біля входу на міст з’явився новий фонтан. Були радикально укріплені схили, через сповзання яких київська Філармонія давно перебувала в аварійному стані.

Кияни , які вде побачили міст – у захваті від нової локації.

На жаль, не обійшлося без інцидентів: на другий день вандали пошкодили змінні захисні скло плівки на двох фрагментах скляної підлоги. Висновки фахівців однозначні: хтось навмисне вирішив “перевірити” каміннем або чимось ще скло на міцність. Вандалів вже шукає поліція, а пошкодження усунули протягом доби.

" " " "