У Полонному з’явилася тифлостудія «Окуляр»

826

Література штифтом Брайля та 150 озвучених книг. У Полонській центральній бібліотеці відкрили тифлостудію «Окуляр». До цього, послуги читальні для людей з вадами зору були обмеженими. Тепер у фонді книгарні з’явилася література для дітей штифтом Брайля. Аудіотека вміщує понад півтори сотні озвучених книг. Окрім цього, є дві великі лупи зі світлодіодним підсвічуванням та два тифлокомплекси зі спеціальним програмним забезпеченням.

На день міста Полонська громада отримала унікальний та  дуже цінний подарунок. У тамтешній центральній бібліотеці відкрили тифлостудію «Окуляр». До цього, послуги читальні для людей з вадами зору були обмеженими, тепер усе знінилося.

Насправді послуг, які бібліотека надаватиме людям з вадами зору, значно більше. Так, у читальні є дві великі лупи зі світлодіодним підсвічуванням, що дозволять прочитати навіть дрібний шрифт. Разом з тим, у книгарні з’явилася система навігації, знаків та піктограм, що допоможуть зорієнтуватися у самому приміщенні.

Та найбільше полончанам, які мають порушення зору, припали до душі настільні ігри зі спеціальним покриттям. Тепер, каже пан Геннадій, можна з друзями змагатися у шахах та доміно.

Пан Сергій і до відкриття тифлостудії «Окуляр» був нерідким гостем у бібліотеці. Тепер, каже, відвідувати читальню буде ще приємніше.

А ще у бібліотеці є екскурсія експозицією Полонського фарфорового заводу, адаптована для людей з вадами зору. Незабаром у читальні проводитимуть й майстер-класи для дітей, у тому числі з інвалідністю.

Тож двері Полонської центральної бібліотеки відкриті для усіх. Свого відвідувача читальня чекає у всі дні, крім понеділка.

" " " "