У Старокостянтинові відкрили стадіон «Центральний»

1704

Нове життя «Центральному». У Старокостянтинові відкрили сучасний стадіон. Спортивний об’єкт будували майже три роки. На виконання усіх робіт витратили понад 20 мільйонів гривень. Це – гроші державні. Їх допомагав залучати тамтешній народний обранець. Левову частку витрат взяв на себе міський бюджет. Виділяли кошти і з обласної казни. Чого вдалося досягти спільними зусиллями та як пройшло офіційне відкриття стадіону європейського рівня?

Яскраво та з розмахом. У Старокостянтинові відзначили 29-ту річницю Незалежності. Родзинкою святкування стало відкриття нового стадіону «Центральний».

Спортивний об’єкт будували майже три роки. За цей час від колишнього стадіону залишилося хіба що місце. «Центральний» насправді не впізнати. Він отримав нове життя.

У захваті від нового стадіону і самі старокостянтинівці. Пані Людмила, до прикладу, не може підібрати слів, емоції зашалюють і переповнює гордість за рідне місто.

Стадіон і справді європейського рівня. Тут є все – дев’ять бігових доріжок, нові трибуни, переодягальні та душові для спортсменів, якісне поле та сучасна система поливу, сектори для метання ядра, списа та молота, відділи для стрибків у довжину та висоту. А ще на території спортивного об’єкта облаштували вуличні тренажери.

А зусиль і справді пішло чимало. Йдеться не лише про час, а й фінанси. На виконання усіх робіт витратили понад 20 мільйонів гривень. Частину витрат взяв на себе міський бюджет. Виділяли кошти і з обласної казни. Левова частка – гроші державні. Їх допомагав залучати тамтешній народний обранець.

Спільні зусилля увінчалися успіхом. Старокостянтинів таки отримав сучасний стадіон. Займатися на ньому зможуть усі охочі: від малого до старого.

А планів у Миколи Мельничука і справді вдосталь. Перше – повноцінний спортивний запуск стадіону, а далі – організація змагань різних рівнів, починаючи від місцевого та аж до міжнародного.

Стадіон це тільки початок, каже міський голова. У планах – спорудження великого спортивного комплексу. Місто вже почало розробляти проєктно-кошторисну документацію на будівництво.

Це буде потужний комплекс для ігрових видів спорту – футзалу, баскетболу, волейболу та тенісу. Також у планах міста – будівництво готельного комплексу, щоб було де розмістити учасників змагань, та облаштування 25-метрового басейну. Після втілення цих планів, переконаний очільник міста, про Старокостянтинів спортивний знатимуть не тільки в Україні, а й далеко за кордоном.

" " " "