На Хмельниччині робитимуть операції з пересадки органів

В одному з медзакладів області здійснюватимуть трансплантацію органів

2436

Як відомо, українська медицина вже розпочала пілотний проект з трансплантації органів і стовбурових клітин. Загалом по всій країні було відібрано 24 медичні заклади з різних областей. 19 із них отримали право на проведення пересадки органів, та 6 – на трансплантацію стовбурових клітин. Серед них опинився й один медичний заклад із Хмельницької області, – розповідає видання “ХМ-ІНСАЙД”.

Так, стало відомо, що серед українських медичних закладів з ліцензією на трансплантацію опинилась і Хмельницька обласна лікарня. Відтепер вона матиме право на проведення операцій з пересадки органів.

Читайте також: Брак персоналу та  технічні недоліки – які є проблеми тепер у медичній галузі

Але при цьому слід враховувати, що досягти трансплантаційної незалежності Україні вдасться не одразу. Таку думку висловив в ході брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.  За словами чиновника, на те, щоб українцям не потрібно було ставати у закордонні черги, знадобиться приблизно 2-3 роки. Проте міністр наголошує, що по закінченню цього терміну і повноцінному налагодженні української трансплантаційної індустрії, вдасться врятувати значну кількість життів. Адже в Україні такі операції коштуватимуть значно дешевше, ніж за кордоном.

" " " "