Наркоз без уколу і лапароскопічний апарат: військовий госпіталь похизувався сучасним обладнанням.

954

 Наркоз без уколу і лапароскопічний апарат: військовий госпіталь похизувався сучасним обладнанням. Його презентувала влада обласного центру. На придбання пішло 700 тисяч із міської казни. Їх дозовано виділяли впродовж двох років. Робили це у рамках програми підтримки військових частин, до яких належить і госпіталь. 

 Допомагати військовим влада міста взялася від початку російсько-української війни. Під опікою муніципалітету наразі – усі військові об’єкти, розташовані у Хмельницькому. В тому числі і військовий госпіталь. Мер пригадує, вперше сюди приїхав у 2014-му – тут лікували бійців із передової. Тоді, каже, побачив – держава вкладається в медицину, втім, як кажуть, допомога зайвою не буває.

 Наприкінці 2018-го, до прикладу, госпіталь отримав 300 тисяч гривень, а цьогоріч сума збільшилась на 100 тисяч.

 Завдяки цьому тепер у операційній ЛОР-відділення – два надсучасних апарати. Лапароскопічна стійка – унікальна, адже такої у обласному центрі немає ніде.

 Такі операції, кажуть лікарі, вважаються доволі складними, тому без специфічного обладнання їх проводити не могли. Наразі кажуть, не просто можуть, а й будуть – розпочати планують уже з наступного року. Наркоз вводитимуть без укола, адже, завдяки допомозі влади обласного центру, окрім лапароскопічної стійки мають і апарат штучної вентиляції легень.

 За рік у ЛОР-відділенні проводять близько 240 оперативних втручань. Оперують не лише військових, а й цивільних. До слова, упродовж 2019-го тут пролікувалося близько тисячі хмельничан. Із такою апаратурою, охочих потрапити до відомчого мед закладу буде в рази більше, адже вона відкриває нові можливості.

 

" " " "