Жителі Хмельниччини боргують комунальникам області понад 730 мільйонів гривень

Найбільший борг населення має по сплаті природного газу

744

Сумарний борг побутових споживачів Хмельниччини перед комунальними підприємствами області становить 731 мільйон гривень. Принаймні, таким був цей показник на кінець жовтня, інформує Головне управління статистики у Хмельницькій області.

Свіжішої статистики поки що немає, та навряд чи той борг за місяць повноцінного опалення будинків став меншим. Отже, на кінець жовтня населення області  мало понад 385 мільйонів боргу за спожитий газ. Ще понад 110 мільйонів краяни боргували за централізоване опалення та постачання гарячої води. Понад 91 мільйон було не сплачено нашими земляками за спожиті кіловати електроенергії. Майже 81 мільйон гривень недоотримали від жителів Хмельниччини обслуговуючі компанії за утримання будинків та прибудинкових територій.  Понад  50 мільйонів споживачі Хмельниччини були винні за холодне водопостачання та каналізацію. Заборгували краяни також понад 13 мільйонів за вивезення твердих побутових відходів.

Читайте також: У Хмельницькому боржникам припинятимуть постачання комунальних послуг

Середня сума нарахувань за житлово-комунальні послуги на одне домогосподарство у жовтні становила 903,9 гривні. У листопаді, звісно, вона зросла, адже це вже був місяць повноцінного опалення, а отже витрати газу стали більші.

Загалом за жовтень жителі області сплатили за комуналку 160,1 мільйона гривень. Це становить лише 82% від сум, які були нараховані краянам за цей період. Крім того, ще 81,3 мільйона було сплачено за спожиту електроенергію.

" " " "