У Хмельницькому пропонують встановити у міському транспорті кондиціонери та системи опалення

Відповідна петиція набрала достатню кількість голосів і вже лягла на стіл міському голові

808

Хмельничани із нетерпінням чекають  відповіді міської влади на петицію щодо встановлення систем кондиціювання та опалення у міському транспорті. Відповідне звернення, розміщене на сайті електронних петицій,  на учорашній день, 4 жовтня,  назбирало  505 голосів. Отже, його відправляють на розгляд міському голові, інформує сайт Хмельницької міськради.

Нагадаємо, аби петицію взяли до розгляду, вона має набрати не менше ніж півтисячі прихильників. На збір підписів відводиться 30 днів. Оскільки звернення було подане 3 вересня, то, вчора збіг рівно місяць від тієї дати.

У преамбулі петиції пояснюється, що така ідея виникла не на порожньому місці. Адже всі, хто змушений пересуватися містом у комунальному транспорті, добре знайомі з проблемою. Влітку у маршрутках і тролейбусах стоїть задуха і нестерпна спека. Взимку, навпаки – неможливо зігрітись. Отже, містяни пропонують оснастити міський транспорт системами кондиціювання та обігріву. І використовувати їх, відповідно, у літню та зимову пору.

“З метою збереження здоров’я пасажирів та забезпечення їх комфорту пропонуємо заборонити закупівлю нових транспортних засобів для міста Хмельницького, якщо в них відсутня встановлена заводська система кондиціонування та опалення”, – пропонують у петиції.

Читайте також: Жителі Хмельниччини незабаром зможуть їздити у приватних потягах: Верховна Рада дозволила приватизувати “Укрзалізницю”

Крім того, автор петиції пропонує також зобов’язати міських перевізників оснастити цими системами весь уже діючий транспорт. Водночас, для транспорту, в якому не будуть встановлені такі системи або не працюватимуть, пропонується запровадити знижувальні коефіцієнти на вартість проїзду.

" " " "