Хмельницька облрада виступила проти формули Штайнмаєра: чого хочуть депутати ще

На терміново скликаній позачерговій сесії депутати облради ухвалили звернення до президента України і Верховної Ради

902

Депутатський корпус облради більшістю голосів ухвалив звернення до президента і Верховної Ради щодо недопущення реалізації положень, які містяться у так званій формулі Штайнмаєра, повідомляє сайт облради.

Спочатку сесію мали намір провести у понеділок, 7 жовтня, однак за наполяганням групи депутатів та громадських активістів її вирішили, таки, провести сьогодні, у суботу. Назбирали кворум із 44 депутатів (загалом в облраді  84 мандати)  та провели засідання.

Як зауважила заступниця голови облради Неоніла Андрійчук, сьогодні ця тема найбільш резонансна в українському суспільстві. Учора робоча група підготувала текс звернення, а сьогодні його було зачитано усім присутнім депутатам.

Крім традиційних закликів, які у ці дні можна було чути від багатьох груп протестуючих, у зверненні міститься кілька моментів, яких спонукають владу до радикальних дій.

Зокрема у зверненні пропонується “притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини”.

Крім того, депутати пропонують, на випадок загострення ситуації на сході запровадити військовий стан на території, розташованій уздовж лінії фронту і влаштувати повну блокаду окупованого регіону.

Депутати також пропонують розірвати дипломатичні стосунки із Російською Федерацією до повної деокупації Донбасу і Криму.

Читайте також: Хмельницька митниця залишається в минулому: Кабмін її “оптимізував”

Народні обранці також вимагають, аби керівництво України домоглося збільшення обсягу підтримки України іноземними державами, які брали участть у підписанні Будапешстського меморандуму.

“Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги”, – зазначено в зверненні.

" " " "