У Хмельницькому СБУ “накрила” ОЗГ, що займалася контрабандою наркотиків

Троє Хмельничан налагодили канал безперебійного постачання психотропних речовин із однієї зі східноазіатських країн

949

Співробітники служби безпеки України викрили трьох хмельничан, які займались контрабандою наркотиків з-за кордону, повідомляє прес-служба СБУ.

Як з’ясувалося, спритні ділки налагодили канал постачання психотропних речовин через міжнародні поштові відправлення. Вони отримували заборонені речовини поштою оптовими партіями та розповсюджували їх уже тут, в регіоні – дрібним оптом і вроздріб.

СБУ заарештувала організатора злочинної групи та провела обшуки за місцем проживання усіх трьох. В результаті було знайдено немало речових доказів, які вказують на причетність кожного із членів групи до протизаконного бізнесу. Зокрема, оперативниками було вилучено понад 3 кілограми амфетаміну,  майже півкіло психотропної речовини «Альфа ПВП», понад півтисячі 500 пігулок екстазі, 20 марок ЛСД.

Крім того, у членів ОЗГ вилучили кілька паспортів, оформлених на підставних осіб, за допомогою яких вони одержували поштові відправлення.

Фахівці СБУ оцінили приблизну вартість усього вилученого за цінами чорного ринку. Вона становить понад півтора мільйона гривень.

Читайте також: Фейсбук-паніка: копи спростовують інформацію про педофіла.

За інформацією СБУ, членам групи інкримінують ч.3 статті 305 ККУ (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Особам, обвинуваченим за цією статтею загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі із повною конфіскацією усього особистого майна.

" " " "