У Летичівській лікарні введено в дію відділення паліативної допомоги.

406

У Летичівській лікарні введено в дію відділення паліативної допомоги, яке розраховане на 15 ліжок і спрямоване на прийом важкохворих осіб, що потребують постійного медичного нагляду та знеболення. Пацієнти з Летичівської та Меджибізької громад, зокрема онкохворі на крайніх стадіях та ті, хто має важкі неврологічні захворювання, зможуть скористатися послугами цього відділення.

Головний лікар медичного закладу, Віктор Зьомко, зауважив, що зросла потреба у наданні паліативної та хоспісної допомоги, оскільки важкохворі люди вимагають специфічного та цілодобового догляду. Мета відділення полягає в тому, щоб допомогти пацієнтам боротися з важкими захворюваннями, полегшити їх страждання, надати психологічну підтримку.

Команда відділення складатиметься з 4 лікарів, 5 медичних сестер та 4 працівниць молодшого персоналу. Надані медичні послуги для пацієнтів будуть надаватися безоплатно. У відділенні є необхідне обладнання, включаючи функціональні ліжка, кожне з яких обладнане системою подачі кисню, а також автоматизовані системи виклику медсестер.

Також відділення оснащено портативним кардіографом, тонометрами та іншими засобами діагностування, реабілітації, обстеження та контролю за станом пацієнтів. Для тих, хто має захворювання бронхо-легеневої системи, додатково функціонує соляна кімната.

" " " "