Водіїв Хмельниччини попереджають про сніг та ожеледицю: погода готує нам випробування

Надзвичайники попереджають про жовтий рівень небезпеки

929

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про різке погіршення погодних умов сьогодні ввечері та на завтрашній ранок. На Хмельниччину, із південного заходу, іде сніговий циклон.  На дорогах буде спостерігатись налипання мокрого снігу. Водночас на ніч очікується невеликий мороз.

Через це ситуація на автошляхах ускладниться, на дорогах очікують ожеледицю. Аналогічні погодні умови спостерігатимуться й у сусідніх областях.  Тому ДСНС пропонує водіям утриматись від необов’язкових подорожей. Та якщо вирушати в дорогу все-таки доведеться, будьте дуже пильні. Не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь дистанції руху. Якщо відчуваєте, що автомобіль погано слухається керма, ліпше перечекайте пік негоди десь на стоянці.

Читайте також: Аварія біля Шатави на Хмельниччині: список загиблих поповнився

Тим часом синоптики на сьогодні обіцяють таку погоду.  Ранковий мороз на день послабшає, і на піковому показнику вдень очікуємо нульову температуру. Близько 17-ї  почнеться снігопад, який триватиме до завтрашнього ранку. Найбільш інтенсивний сніг обіцяють у проміжку між 17-ю та 21-ю годинами. Далі сніжитиме, але вже не так сильно. Загалом синоптики передбачають утворення снігового покрову товщиною від 3 до 8 сантиметрів.

У подальші дні снігу не передбачають. Температурні показники утримуватимуться на невеличких мінусових позначках упродовж перших трьох днів тижня. Далі, з четверга, почнеться поступове підвищення денної температури. І до суботи вона досягне +6 градусів. Але вночі все одно пануватимуть від’ємні температури, і це погано через те, що дороги вкриватимуться крижаним покровом.

Отже зима на Хмельниччину, як їй і належить, прийшла зі снігом. І це не може не тішити. Але щоб зимові місяці потім згадувати з теплом, слід подбати про безпеку і бути пильними на дорогах.

" " " "