Усі історичні та культурні пам’ятки Хмельницького на одному сайті

3742

До нині не існувало єдиного ресурсу, де жителі Хмельницького та області могли б отримати коротку та докладну інформацію про всі привабливі для туристів місця. Хмельницькі гімназисти вирішили виправити цю ситуацію та створили інтерактивну культурно – туристичну мапу Хмельниччини. Відтепер кожний може відвідати сайт мапи та дізнатись де розташовуються визначні пам’ятки міста, культурно – просвітницькі установи, локації для відпочинку з дітьми, парки, мурали, фестивалі та багато іншої інформації.

Презентація дослідницького проекту “Інтерактивна культурно-туристична мапа Хмельниччини» відбулась в обласній універсальній науковій бібліотеці. Цей сайт створили старшокласники гімназії №2. Мета проекту –  використовуючи можливості Google Maps, створити інтерактивну культурно-туристичну мапу Хмельницького та Хмельницької області.

Розробники проекту кажуть, Хмельниччина – це край унікальної та самобутньої культури і має величезний туристичний потенціал.

Зокрема у самому Хмельницькому є багато унікальних пам’яток. Таких як Скіфський курган або металеві композиції Миколи Мазура для малечі. Не всі знають, що в основі цих конструкції лежить уламок ракети СС19, направленої під час холодної війни на Вашингтон.

Школярі кажуть, під час роботи над проектом для себе відкрили багато інформації про Хмельницький. Те що раніше їм здавалось буденним та звичним, нині відкрилось з зовсім іншої сторони.

Керувала проектом вчителька історії Оксана Степанова. Вона минулоріч брала участь в освітній програмі «Історія моєї громади. Минуле для спільного майбутнього». Там дали завдання заохотити молодь віком 14 – 18 років до роботи з історико-культурною спадщини місцевої громади. Пані Оксана каже, команда сформувалась швидко. Школярі із задоволенням приєднались до проекту.

Гімназисти кажуть і надалі будуть працювати над мапою, доповнюючи її новими локаціями.

 

" " " "