«Увага! Спецсигнал!» у Хмельницькому

1265

Дорогу – спецтранспорту!Медики та патрульні поліцейські провели рейд «Увага! Спецсигнал!». За задумом, швидка мчала на терміновий виклик. Копи її супроводжували та штрафували водіїв, які не пропускали медичну допомогу. Чи поступалися дорогою хмельницькі кермувальники?

Дорогу – спецтранспорту! У Хмельницькому патрульні та медики провели рейд «Увага! Спецсигнал!». Профілактичне відпрацювання мало одну мету – нагадати водіям, як важливо пропускати лікарів, копів чи рятувальників.

Передумовою відпрацювання стала нещодавня аварія у Кам’янці. Там зіткнулися швидка на легковик. В аварії постраждали люди. Щоправда, жертви бувають і без автопригоди. Медики, до прикладу, можуть не поспіти на виклик.

І це не припущення, а реальні випадки. Пані Яна наводить не один приклад, коли виклик терміновий, а доїхати за 10-ть хвилин практично неможливо.

Цього разу, на щастя, все добре. Це відпрацювання – профілактичне. За задумом, швидка мчить на терміновий виклик. Копи її супроводжують та штрафують водіїв, які не пропускають медичну допомогу.

Ось цій панянці, очевидно, правила не писані. Автомобіль з проблисковим маячком водійка не пропускає, втім на вимогу копів зупиняється та отримує штраф. Щоправда, грошове покарання у 510 гривень – ніщо порівняно з тим, що могло б трапитися. Жінка могла б спричинити аварію. І це – лише одна сторона медалі. Якби швидка поспішала на реальний виклик, жертв могло бути більше.

" " " "