В Хмельницькому обговорили всі плюси та мінуси транспортної реформи .

1473

В новий рік з новою транспортною реформою. Напередодні в Хмельницькому відбулося громадське обговорення з приводу пасажирських перевезень. Нові правила як запевняють у міській раді будуть жорсткішими для перевізників та свою чергу їх прийняття покращить комфорт для пасажирів. Що зміниться для громадян  та власників маршрутів дивіться у сюжеті.

Нові правила пасажирських перевезень вже не за горами. З першого січня 2018 року Хмельницька міська рада планує кардинально змінити правила перевезень містом. 20 жовтня  цього року в обласному центрі має відбутися конкур для перевізників які і будуть слідувати прийнятим оновленням.

В громадському обговоренні взяли участь  представники влади, самі власники маршрутів, були присутні і  містяни. Нові правки стануть суворішими для перевізників. За три порушення договір може бути розірваний.  Тому має зникнути  паління в автобусах, шансон та запізнення або ж взагалі невихід на маршрут транспортного засобу.

Окрім цього на майбутніх переможців конкурсу чекатиме обов’язкове  встановлення GPS-навігації на транспортні засоби.  Також планується ліквідація так званої блочної системи. Адже при цьому зменшиться вірогідність транспортного колапсу в разі розірвання договору перевезення.

Перевізники наголошують, до таких змін та нововведень потрібно підходити комплексно та зважено адже розірвання договору може відбутися не з вини водія чи того самого перевізника.

Наразі  кожен із хмельничан може надати  свої пропозиції щодо розроблення схеми руху того чи іншого маршруту.

 

" " " "