Вчора – абітурієнти, сьогодні – курсанти. Прикордонна академія зараховує на навчання

1683

 Вчора – абітурієнти, сьогодні – курсанти. 18 липня Національна академія Державної прикордонної служби оприлюднила списки рекомендованих до зарахування. Абітурієнти, які успішно склали ЗНО та додаткові іспити, вже можуть нести оригінали документів до вишу. Аби уникнути будь-яких непорозумінь, цього року вступну кампанію в академію проводили прозоро та відкрито.

 Ці юнаки та дівчата вже зовсім скоро одягнуть військову форму та погони . Вони успішно склали зовнішнє незалежне оцінювання, психологічний тест та пройшли перевірку фізичної підготовки. Сьогодні вступна кампанія для них завершується. Ті, хто потрапив у список рекомендованих, має два дні, аби принести документи. Якщо ж абітурієнт не встигає занести оригінали до визначеного періоду – його місце займає наступний за рейтингом.

Попит на професію військових зростає. Державне замовлення в прикордонній академії цьогоріч збільшилось майже вдвічі. Окрім того, популярність професії зростає й серед абітурієнтів. На окремі спеціальності конкурс становив 10 чоловік на місце.

До нового навчального року підготовку уже розпочали. Обіцяють, майбутні офіцери навчатимуться за модернізованими навчальними планами. Оновлюють й сам процес зарахування. Цього року всі етапи вступної кампанії проводять прозоро та відкрито.  В адміністрації кажуть, таким чином намагаються уникнути зауважень та підвищити рівень довіри, як до вишу, так і до військової сфери загалом.

Роман – один з тих, кому пощастило потрапити до прикордонної академії. Хлопець вже закінчив військовий ліцей. Каже, пов’язати своє життя з обороною країни вирішив ще у дитинстві.

 Батьки організацією вступної кампанії задоволені, як і самим закладом. Кажуть, боронити кордони країни діти вирішили самостійно. Вибір своїх нащадків схвалюють.

 

" " " "