Веломарафон у Ярмолинцях.

1715

Бібліотекарі  на колесах. На Ярмолинеччині працівники  культури району пересіли на велосипеди. Таким чином  активісти  збирали гроші на лікування колеги, що бореться з важкою хворобою.  

У Ярмолинцях  – незвична нарада культурних працівників. Більшість – у вишиванках та зі своїми двоколісними помічниками. Так бібліотекарі та методисти  намагаються допомогти своїй колезі, котра бореться з хворобою.

Колону працівників культури  супроводжував поліцейський патруль, а водії  підтримували велосипедистів, подаючи сигнал. Бібліотекарі тиснуть на педалі – гарна погода та благородна мета посприяли тому, аби транспортний відрізок від райцентру до села Правдівки був подоланий.

Невеличний відпочинок  перед останнім ривком. Адже шлях  культпрацівників лежить до Шарівки. Минулоріч подібний марафон приймала Ясенівка – тоді гроші ярмолинчани збирали для атовця. Цього ж разу охочих людині , що потребує допомоги знову назбиралося  вдосталь.

І ось останні кілометри по сільській трасі – і учасників марафону зустрічає  Шарівка. Саме для них – коротенька візитівка  села. Тут і музей духових інструментів, і музей історії. Останній почали створювати ще зі здобуттям Україною незалежності.

Учасники благодійного марафону одразу потрапили на свято сільських талантів. Місцева музична школа  влаштувала звітний концерт. Співала і Оксана Купріян – своїм чудовим голосом та власною піснею жінка  вразила зал. Саме для неї  колеги влаштували збір коштів.

Демонстрували свої вміння і учні школи – вокальні та інструментальні номери дітей отримали визнання на багатьох  конкурс обласного рівня. Серед  обдарованих  – і Аліна Коростильова. Дівчинка має багато нагород та не мислить своє майбутнє без сцени.

І таких обдарованих дітей на Ярмолинеччині немало. А вчителі плекають молоді таланти, аби вони радували успіхами  батьків та прославляли  рідну землю.

 

 

 

 

" " " "