«Веснянка йде пташок із вирію веде».

1405

У селі Ружичанка провели обласне фольклорне свято.  Участь у ньому взяли понад 600 учасників з різних куточків Хмельниччини.  Присвятили традиційний захід  збереженню українських традицій та навіть навколишнього середовища.

Аматорський  колектив « Чисте джерело» із села Ружичанка існує 6 років.  За цей час  із народними піснями об’їздили чи не усю область.  Учасники зізнаються пісня – додає наснаги до життя, а тому незважаючи на буденні проблеми постійно збираються на чергові репетиції.

Ініціатором  обласного фольклорного  свята « Веснянка йде, пташок з вирію веде»  є обласний науково-методичний центр культури та мистецтв. Проводять його більше 5 років, проте в такому форматі – вперше.  Адже цього року театралізоване дійство присвятили  весні, екології та дню Європи.

Окрім театралізованого дійства , присутні мали змогу оцінити роботи обласних умільців. На загальний розсуд учасники представили малюнки, випічку та вироби з дерева, вишивки та багато іншого.  Загалом участь у фольклорному фесті  взяли понад 600 учасників.  Організатори наголошують, подібні свята не лише продовжуватимуть а й розвиватимуть.

Допомогли з проведенням заходу керівництво району, області.  Долучились також і меценати

Свято й справді вдалось на славу.   Особливо  раділа малеча. Солодощі, морозиво, кульки та атракціони. А що ще потрібно для дитячих посмішок

 

" " " "