Вінничани завітали на Хмельниччину вчитися децентралізації.

948

Секрети успіху  успішних тергромад. До Хмельницького завітала делегація з Вінниці, аби  навчитися успішній децентралізації.  Наша область продовжує лідирувати у рейтингу створення громад. Тож вінничан навчали не лише управлінським аспектам, а й фінансовим. Адже основа заможного існування – вміло використані доходи.

Більше 216 мільйонів отримали  створені ОТГ Хмельниччини для успішного існування. Не всі із них скористалися тими коштами, однак наша область продовжує бути взірцевою для багатьох. Цього тижня переймати досвід приїхали вінничани. У сесійній залі розказали історію успіху, показали  здобутки  та проблеми.

Хоча більше половини площі області вже охоплено децентралізаційною реформою,  декілька районів все ж не визначилися  з об’єднанням.

Вінничани готові розвиватися та навчатися. Саме такі виїзні засідання дозволяють краще сприймати інформацію, кажуть гості. Нині ж сусідня область має сьоме місце у рейтингу створених ОТГ.

Аби не бути голослівними, по закінченню засідання хмельницькі посадовці  на виїзді продемонстрували інфраструктуру та роботу двох успішних ОТГ нашої області – Дунаєвецької та Гуменецької.

 

" " " "