Виставка художніх виробів.

1082

У Хмельницькому відбулася виставка художніх виробів майстрів народного мистецтва. Вже п’ятнадцятий рік поспіль її влаштовують з нагоди Дня працівника культури. В одній виставковій залі дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва вмістилися роботи 38-и подільських майстрів. Усі твори виконанні у різних техніках.

Виставка багата уявою і кропіткою роботою кожного з майстрів. На ній свої витвори мистецтва представили 38 кращих представників художнього мистецтва з усієї Хмельницької області. Таким чином вони звітують про свій творчий рік. На експозиції представляють лише найкращі вироби.

Виставка дуже різножанрова. На ній було представлено роботи з  декоративним розписом, українська вишивка, художня обробка деревини та металів, кераміка, витинанка, бісероплетіння. Серед усіх цих красот була і писанка. ЇЇ представила майстриня з Хмельницького. Вона вже дев’ятий рік поспіль займається саме подільським розписом.

Понад 100 писанок майстриня виготовила лише за півтора місяці. І помістила їх до шести тарілок. Каже, так зручніше їх перевозити до різних експозицій.

Майстри, які протягом багатьох років плідно працювали над пошуком нових технік, над створенням неповторних картин та українських прикрас, були нагородженні почесними грамотами від місцевої влади.

 

" " " "