За кількістю інвестицій у міську інфраструктуру лідером сьогодні є Київ

1667

Пріоритетом для міської влади є капітальне будівництво, столичні дороги і об’єкти соціальної інфраструктури. До речі, столиця претендує на те, щоб стати першим з українських міст, де зникне така проблема, як черги у дитячі садки.

Столична програма «Лікар у вашому домі» – це пункти ранньої діагностики, які будуть розташовуватися в самих різних місцях – навіть в супермаркетах.

Фінансування медичної галузі у Києві  на цей рік збільшили вдвічі. Гроші йдуть на запровадження нових програм, ремонт та оснащення лікарень.

У дитячій лікарні номер два майже 42,5 мільйонів гривень пішли на реконструкцію і обладнання приймального відділення. Тепер тут найсучасніші відділення екстреної медичної допомоги та трамвпункт. Нове обладнання відповідає всім потребам пацієнтів, а крім того, як кажуть мешканці району, сюди просто приємно зайти.

У найближчих планах будівництво нової лікарні у спальному районі Троєщина, де раніше взагалі не було подібних закладів. А поки тут відкрили новий дитячий садок. Місто викупило приміщення у одного із забудовників, вклало гроші, і тепер найсучасніший садок готовий прийняти 300 дітлахів. Всього у цьому році у Києві відкриють 10 дитсадків – нових і реконструйованих. А черга у дошкільні заклади, яка три роки тому складала в столиці 15 тисяч дітей, скоротилася майже втричі.

20 років над столицею нависала загроза екологічної катастрофи, яка могла стати національною. – Старий колектор, що збирає стоки з усього міста, ще в минулому столітті був визнаний аварійним. За будівництво активно взялися в останніх 3 роки, вклавши в масштабний проект 1,3 млрд гривень. Дві третини коштів вклало місто, третину – уряд. А гарантію на новий об’єкт будівельники дають мінімум 50 років, хоча кажуть, що працюватіме всі сто! За складністю цей проект можна порівняти хіба що з будівництвом метро. До речі, нові станції метрополітену в столиці обіцяють вже в 2019 році.

 

" " " "