Військово-патріотична гра Джура.

1594

Із кінологами і спецпризначенцями.  У Самчиках розпочався другий етап всеукраїнської  військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Цьогоріч змагатимуться 27 команд з усієї області. Усі проживатимуть на території місцевого заповідника у наметовому містечку. Для того, аби визначити переможця, команди проведуть п’ять днів у запеклій боротьбі.  А кращі з кращих вже згодом поїдуть до Харкова.

Так учасники підгодовують польовий холодильник, самотужки облаштовують наметове містечко та готують вечерю. 12 червня у селі Самчики розпочалися змагання «Сокіл» (Джура). Вони триватимуть п’ять днів. Весь час діти проживатимуть у наметовому містечку. В перший день усіх ознайомили із правилами перебування у таборі.

Цього року на Хмельниччині зібралася рекордна кількість команд – 27. Вони стали переможцями у свої районних центрах. Нині на них чекають довготривалі змагання. І кожен присутній вірить у свою перемогу.

Попереду учасники змагатимуться у майстерності стріляти, долати смугу перешкод, розбирати бойову зброю, представлять візитівку власної команди. У Департаменті освіти переконані, військо-патріотичні змагання покликанні загартовувати українську молодь.

На відкритті змагань для учасників влаштували показові виступи. Показували, як кінологи вправляються із бойовими собаками. Продемонстрували й операцію спецпризначенців з визволення побратима із залученням димових шашок.  Також для присутніх лунали патріотичні пісні від Артема Харченка. У наступному році організатори планують збільшити кількість учасників змагань. Таким чином планують підіймати патріотичний дух молоді.

 

" " " "